Luxusní čokoládovo-karamelovo-banánový dort s jahodami
Potřebné ingredience
KORPUS(20-22cm): 300 g sušenek "digestive" polomáčených (nebo Lotus), 80-100 g rozpušteného másla ********** NÁPLŇ 1: 1 plechovka uvařeného Salka, 150 g hořké čokolády, 2 lžíce rumu, (kdo chce může přimíchat 1-2 lžíce instantní kávy rozpuštěné v malém množství vody/rumu - trochu se tím srazí sladkost náplně) ********** NÁPLŇ 2: 1 ušlehaná šlehačka, 125 g tvarohu, moučkový cukr dle chuti, vanilková esence, 3 banány ********** jahody a strouhaná čokoláda na ozdobu
Postup přípravy
Mezitím si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přimícháme předem uvařené Salko (stačí i polovina plechovky, kdo nemá rád tolik sladké), přilijeme rum a mícháme až se vše spojí. Kdo chce přidá inst. kávu.
Korpus necháme mírně zchladnout, nalijeme náplň a necháme asi 1 hod. odpočinout.
Tvaroh utřeme s cukrem a vanilkovou esencí a vmícháme ušlehanou šlehačku. Vmícháme banány nakrájené na půlkolečka. Tuto náplň naneseme na připravený korpus a povrch ozdobíme jahodami a nasekanou čokoládou.
Uvidíte, že se po dortíku jenom zapráší :-) !!!
Upečený korpus
Korpus + čokoládovo-karamelová náplň
Korpus + čokoládovo-karamelová náplň + šlehačkovo-banánová náplň
Ozdobené jahodamy a sekanou čokoládou
Na řezu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé